guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop

Mi a drón?

Mi a drón?

A drón jelentése, pilóta nélküli légi jármű. A légi jármű lehet repülőgép, helikopter, quadkopter, hexakopter, octokopter, stb.

Az oldalon elsősorban a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő, távirányítású quad-, hexa-, és octokopterekkel valamint ezek egyéb variációival foglalkozunk.

Bemutatjuk a koptereket az egészen kisméretű, akár az ember tenyerében is elférő változataitól, a profi, önálló repülésre és munkavégzésre alkalmas gépekig.

Syma X3 quadkopter.

Syma X3 quadkopter.

A kisméretű kopterekkel akár egy szobában is repkedhetünk. Ezek a gépek általában 4 motorral, giroszkóppal és gyorsulásmérővel vannak felszerelve. A repülési idejük kb. 5-10 perc egy feltöltéssel. Néhány változatuk gyárilag felszerelt kamerával is rendelkezik. Az igazán kisméretűeket csak beltérben érdemes használni, mert már egy kisebb szellő is elfújhatja őket.

DJIPhantom2Vision+

DJI Phantom 2 Vision + drón

A közepes méretkategóriában már sokféle kopterrel találkozhatunk. Az egyszerűbbek ugyancsak giroszkóppal és gyorsulásmérővel vannak felszerelve. Használatuk hasonló a kisméretű gépekhez. A komolyabb készülékekben már megtalálható az iránytű, a gps rendszer és akár komolyabb kamerákkal is fel lehetnek rajtuk. Ezek a gépek már az előre magadott koordináták alapján önálló repülésre is képesek lehetnek. 5 perctől akár 20 perc fölötti repülési időt is tudhatnak egy feltöltéssel. Ebben a kategóriában már találkozhatunk 6 vagy 8 motoros készülékekkel is.

DJIS1000

DJI S1000 8 motoros drón.

A nagyméretű koptereket már általában munkavégzésre használják. Ezek a gépek a saját tömegükön kívül, akár több tíz kiló felemelésére is alkalmasak. A civil életben leggyakrabban kamerákat szállítanak és a filmforgatás légi eszközeként vannak használva. Emellett hasznosak lehetnek nehezen megközelíthető területek átvizsgálásában.