DJI drón

A DJI cég Phantomjai és egyéb multikopterei.
A DJI Phantomok és az Inspire 1 gyárilag teljesen összeszerelt drónok. Mindegyikben van gps, iránytű, gyroszkóp, ezek segítenek a pilótának a biztonságos és stabil repülésben.

DJI Inspire 1 drón
DJI Inspire 1 drón

 

A DJI Phantom drón volt az első igazán népszerű gps-el felszerelt multikopter. A beépített elektronikának köszönhetően nagyon könnyen irányítható a készülék.

Szerencsére a DJI-nál nem álltak meg ennél a gépnél, hanem folyamatosan fejlesztik a jobbnál jobb drónokat. A Phantomot felszerelték kamerával, majd kifejlesztették a Phantom 2 modell és ezt is felszerelték kamerával, ez lett a Phantom 2 Vision. Ezután a Vision drón kameráját átdolgozták és kiegészítették egy 3 tengelyes gimballal, így született a DJI Phanttom 2 Vision plus drón.

2014 novemberében pedig bemutatták a DJI Inspire multikoptert, Ez a legújabb fejlesztésű drón, felszállás után felemeli a talpait, a kamerája egy 4K-s készülék, ami 360 fokban körbeforgatható és HD képet tud lesugározni egy mobileszközre.

Közben a komolyabb kategóriában is képviseltetik magukat a 8 motoros S1000 és a 6 motoros S800 majd az azt leváltó S900 nevű DJI multikopterekkel. Ezek a gépek nincsenek gyárilag összeszerelve, a csomagjuk nem tartalmazza a távirányító rendszert és a fedélzeti akkut. Ezeket külön kell megvásárolni hozzájuk. Egyes csomagok a gps-es vezérlőrendszer nélkül is megvásárolhatóak. Ezekhez a multikopterekhez is kínál a gyártó kameratartó gimbalokat.