DJI Inspire 1

DJI Inspire 1

A DJI cég 2014 november közepén mutatta be a legújabb fejlesztésű quadkopterét az Inspire 1-et.

DJI Inspire 1
DJI Inspire 1

Ez a profi filmeseknek szánt négymotoros kopter fel van szerelve egy 4K kamerával, amit egy 3 tengelyes gimbal stabilizál. A DJI Lightbridge rendszerén keresztül HD minőségben láthatjuk a kamera képét egy mobileszközön több, mint 1 km távolságból is. Természetesen az Inspire 1 is fel van szerelve a DJI gps-es rendszerével, aminek köszönhetően igen stabilan tudja tartani a pozícióját.

Komoly újdonság, hogy a gépet felszerelték egy ultrahangos rendszerrel is, aminek köszönhetően beltérben, gps jel nélkül is igen stabilan lebeg.

DJI Inspire 1 ultrahangos érzékelő.
DJI Inspire 1 ultrahangos érzékelő.

Az Inspire 1 felszállás után felemeli a talpait, hogy azok ne lógjanak bele a 360 fokban körbeforgatható kamera látószögébe. Leszálláskor pedig a karok a törzs szintje alá süllyednek.

DJI Inspire 22.2V akku.
DJI Inspire 22.2V akku.

A beépített 6 cellás, 4500mAh akkuval kb. 18 percet tud repülni az Inspire. Kapható hozzá egy 5700mAh akku is ezzel egy kicsit növelhető a repülési idő kb 22 percre. A gyári 100W-os akkutöltő kb. 3.8 Amperrel tölti az akkut. Így a kisebb akkut kb. 1.5 óra alatt , a nagyobbat kb. 2 óra alatt tölti fel, amennyiben teljesen le voltak merülve.

A DJI Inspire1 megvásárolható a www.modell.hu weboldalon vagy a Modell & Hobby szaküzleteiben.

Magyar használati letöltése itt.