guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop

DJI Pilot alkalmazás használata

A DJI cég által gyártott Inspire 1 és Phantom 3 multikopterek Üzemeltetéséhez elengedhetetlen a DJI Pilot alkalmazás használata. Az alkalmazás Android vagy IOS rendszerű mobiltelefonokon vagy tableteken futtatható.

A DJI által jelenleg (2015 május) ajánlott készülékek és operációs rendszerek:

  • iOS 8.0 vagy újabb
  • Android 4.1.2 vagy újabb
  • iOS: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad Air Wi-Fi + Cellular, iPad mini 2, iPad mini 2 Wi-Fi + Cellular, iPad Air 2, iPad Air 2 Wi-Fi + Cellular, iPad mini 3, and iPad mini 3 Wi-Fi + Cellular. This app is optimized for iPhone 5s, iPhone 6, and iPhone 6 Plus
  • Android: Samsung S5, Note 3, Sony Xperia Z3, Google Nexus 7 II, Google Nexus 9, Mi 3, Nubia Z7 mini

Az alkalmazást le kell töltenünk az adott rendszer áruházából a mobileszközünkre. Miután telepítettük akár el is indíthatjuk az applikációt. Amennyiben ekkor még nem csatlakoztattuk a multikopterünkhöz a mobileszközt, akkor is átnézhetjük az alkalmazást. A megjelenő főmenü ablakában a 4 menüpont mellett láthatjuk az alkalmazás verziószámát valamint a jobb felső sarokban egy Help részt.

DJI Pilot alkalmazás

DJI Pilot alkalmazás

A használatot érdemes a Help-nél kezdeni. Itt különböző bemutató és oktató videókat találunk. Ezek sajnos csak angol nyelvűek, de mindenképpen érdemes és fontos végig nézni őket.

A kamera menüpontra lépve megnyílik a repüléshez szükséges kezelőfelület. Amikor a teljes rendszer be van kapcsolva, akkor ennek közepén a multikopterre épített kamera képét láthatjuk.

DJI Pilot alkalmazás

DJI Pilot alkalmazás

A képernyő szélein pedig a különböző menüpontokat, beállítási lehetőségeket, kamerakezelő felületet valamint a repülési adatokat láthatjuk.

A bal felső részen lévő házikó ikonra lépve tudunk visszalépni a főmenübe. A mellette lévő MODE-ra lépve tudjuk megnyitni a beállítások ablakot.

DJI Pilot alkalmazás

DJI Pilot alkalmazás

A megnyíló ablak bal oldalán világoskék színnel kiemelve láthatjuk, hogy éppen melyik beállítási részben vagyunk. Az egymás alatt lévő ikonokat megérintve léphetünk a kívánt beállításokhoz.

A képernyő felső részén, középen látható a repüléshez szükséges legfontosabb információ. Amennyiben nincs bekapcsolva és csatlakoztatva az egész rendszer, akkor itt a Disconnected feliratot láthatjuk, szürke háttérrel. Bekapcsol rendszernél piros, sárga, vagy zöld háttérrel találkozunk. Természetesen a zöld háttér a legjobb, mert akkor minden rendben van és a Safe to fly (GPS) feliratot láthatjuk. Sárga hátérrel akkor találkozhatunk, ha valamiért nincs megfelelő gps jel.

DJI Pilot alkalmazás

DJI Pilot alkalmazás

Ilyenkor a Safe to fly (non GPS) feliratot láthatjuk. Amennyiben ez a rész piros, akkor valamilyen probléma adódott. A piros mezőben megjelenő felirat tájékoztatja a pilótát a problémáról. Pl. Lemerül az akku – Low battery Warning.

A felső menüsor alatt a vékony 3 színű csík mutatja a kopterbe szerelt akku töltöttségi állapotát. Az akku menüjében beállított értékek szerint ez a csík eleinte zöld színű, majd sárga és végül piros. Az akku töltöttségének százalékos állapotáról még a jobb felső részen látható szám is informálja a pilótát.

A képernyő jobb oldalán a kamera kezelőfelületét láthatjuk. Itt választhatjuk ki, hogy fotót vagy videó felvételt szeretnénk készíteni valamint itt találjuk a kamera különböző beállításait.

A felület jobb alsó részén egy kisebb méretű ablakot látunk, amennyiben van internet kapcsolat a készüléken, akkor itt a google térkép jelenik meg. Ezt az ablakot megérintve a kamera képe helyett a térképre vált a kijelzőnk középső része és a kamera képe kerül a kisebb ablakba. Ezt ismét megérintve visszavált. A kis ablak bal felső sarkát megérintve az ablak egész kisméretűre csukódik össze.

DJI Pilot alkalmazás

DJI Pilot alkalmazás

A képernyő bal alsó sarkában a repülési adatokat láthatjuk. Természetesen csak repülés közben jelennek meg itt a számok. Láthatjuk a modell aktuális repülési magasságát, sebességét és a tőlünk való távolságát. Az adatok mellet a kis körben pedig egy radarképet láthatunk, ami mutatja a modell aktuális menetirányát és a kamera irányát is.

A bal oldalsó részen az alkalmazás eltérő az Inspire és a Phantom gépeknél. A Phantom 3 modelleknél csak az automata fel és leszállás lehetősége látható itt. Az Inspire 1 gépeknél ezek mellet a kamera mozgását is állíthatjuk valamint beállítható, hogy automata hazatérés esetén a felszállási pontra vagy a pilótához térjen vissza a gép.

Az alkalmazás a teljes rendszer használatának megkezdésekor egy regisztrációt kér. Ezzel a regisztrációval aktiválódik a multikopter és innentől indul a gyártó által adott egy év garancia. A regisztráció nélkül nem használható a multikopter.