DJI Mavic Air

A három színben kapható DJI Mavic Air – egy kompakt, összecsukható drón aktív életet élő felasználóknak.

DJI Mavic Air fehér színben

A DJI Mavic Air nem nagy, összecsukva pedig olyan kicsi, hogy egy nagyobb zsebben elfér. Így könnyen magunkkal vihetjük egy túrára vagy valami extrém sport tevékenységre is.

A 3 tengelyes gimbalra szerelt kamerájával 4K 30fps vagy akár 1080p 120fps lassított videók készítése mellett 32MP felbontású gömb panoráma képet is készíthetünk.

DJI Mavic Air kamera

A kamera felvételeit egy beépített 8GB tárhelyre rögzíti a gép. Akinek kevés ez a hely az bővitheti egy akár 32GB Micro SD kártyával.

A drón elülső, hátulsó és alsó részébe akadály érzékelő szenzorok lettek beépítve. Ezek segítségével könnyedén ki tudja kerülni az adott irányokban elé kerülő akadályokat.

A drón távirányítója is igen kis méretű. Az alsó részén kihajtható fülek közé tudjuk beilleszteni a mobiltelefonunkat vagy kisebb méretű tabletünkket. Ezeket egy megfelelő kábellel kell csatlakoztatnunk a távirányítóhoz. A csomag taltalmazza az IOS rendszerekhez szükséges Lightning csatlakozót és a Micro USB csatlakozót is.

DJI Mavic Air távirányító a bele illesztett mobiltelefonnal

 

A mobilunkra telepítenünk kell a DJI GO 4 alkalmazást és ezt elindítva láthatjuk a drón kamerájának képét valamint ezen keresztül állíthatjuk be a gép és a kamera paramétereit.

Az itt megjelenő képernyőn kapunk információt a modell akkujának töltöttségi állapotáról, a gép sebességéről, a felszállási helytől való távolságáról, a magasságról, stb…

A DJI GO 4 alkalmazás az eddig ismerteken kivül néhány új funkcióval is kiegészült. Az egyik elgizgalmasabb talán a QuickShot mód. Ezen belül 6 féle selfie videó készítési mód közül válaszhatjuk ki a nekünk legjobban tetszőt.

A Mavic Air természetesen tudja a DJI Sparkban bemutatott kézmozdulatokkal történő irányítást is. Ezzel a távirányító készülék használata nélkül, csupán a kezünk mozdulataival irányíthatjuk a drónt.

Teljesen feltöltött akkuval kb. 21 perc repülésre képes a gép. Természetesen ezt erősen befolyásolják a külső körülmények pl. az erős szél.

DJI Mavic Air piros színben, összecsukva

A kis gép egyébként is főleg a mérete miatt elég érzékeny a szélre. Az alkalmazáson keresztűl jelzi is a pilótának, ha úgy érzi, hogy túl erős a szél a biztonságos repüléshez.

A DJI Mavic Air megjelenésekor kicsit aggódtam a Wifi videójel átvitel hatótávolsága miatt. Lakott területen, ahol sok a Wifi jel, amik zavarják a rendszet a videójel hatótávolsága kb. 150 méter. Szerencsére lakott területen kívűl ez jelentősen megnő, akár több kilóméterre is.

Egyébként a 150 méteres hatótávolság is bőven elegendő arra, amire ezt a gépet tervezték.

A DJI Mavic Air megvásárolható a Modell & Hobby Szaküzleteiben vagy weboldalukon.