DJI Phantom 2 H3-3D

DJI Phantom 2 H3-3D

Alapból ez is egy Phantom drón, csak a gyártó ad hozzá egy kamera stabilizáló rendszert, amibe a GoPro Hero 3, 3+ és 4 kamerákat lehet beszerelni.

DJI Phantom 2 H3-3D + GoPro Hero 3+
DJI Phantom 2 H3-3D + GoPro Hero 3+

A kamerát felszerelve a stabilizálóra csatlakoztatni kell a rendszerhez az oldalán lévő USB aljzaton keresztül.

Repülés előtt be kell kapcsolni a GoPro kamerát és el kell indítani a felvételt. Repülés közben a kamerában elhelyezett Micro SD kártyára lesz rögzítve a felvétel. A tartó olyan jól stabilizálja a kamerát, hogy nagyon szép felvételeket készíthetünk vele.k

Amennyiben repülés közben egy monitoron szeretnénk látni a kamera felvételét, akkor ezt a rendszert még ki kell egészíteni egy FPV adóval és egy vevővel. A vevőből kijövő jelet pedig meg lehet jeleníteni egy megfelelő monitoron. Kicsit egyszerűbb megoldás lehet a vevővel egybeépített monitor.

FPV monitor DJI Phantom 2 H3-3D drónhoz.
FPV monitor DJI Phantom 2 H3-3D drónhoz.

 

Ezt a rendszer ki lehet egészíteni a DJI IOSD Mini nevű rendszerével, ami az FPV adó és a kamera közé bekötve, megjeleníti a képernyőn a repülési adatokat. Láthatjuk a drón magasságát, a pilótától való távolságát és irányát, a fedélzeti akku töltöttségi állapotát és a rendszer által látott műholdak számát.

A Phantom 2 H3-3D megvásárolható a Modell & Hobby Szaküzletekben vagy a www.modell.hu weboldalon.