guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop

DJI Phantom 2 üzembehelyezés

Amikor valaki megvásárol egy DJI Phantom 2 drón, akkor az első repülés előtt érdemes felprogramozni a gépet. Ez alapvetően abból áll, hogy néhány funkció nincsen beállítva gyárilag a kopteren és ezeket egy szoftver segítségével tudjuk beállítani rajta. A Phantom 2 Vision és Vision + gépeken is érdemes elvégezni ugyan ezeket a beállításokat.

DJI Phantom 2 drón

DJI Phantom 2 drón

Első lépésként le kell töltenünk és telepítenünk a www.dji.com oldalról a Phantom 2 Assistant Software-t és a DJI WIN Installer-t.

Ezek telepítése után kapcsoljuk be a Phantomot és a távirányítóját. Majd a csatlakoztassuk a Phantom-ot a csomagban mellékelt USB kábellel a számítógéphez.

Phantom 2 USB csatlakozó

Phantom 2 USB csatlakozó

Ezután indítsuk el az Assistant szoftvert. A szoftver kapcsolódik a Phantom-hoz és első lépésként, amennyiben van internet kapcsolat a számítógépünkön, akkor leellenőrzi a Phantom szoftverét és letölti a legújabb frissítéseket, amiket telepíthetünk is a modellre. A frissítés telepítése után ki kell kapcsolni a Phantom-ot, majd újra bekapcsolni, ekkor ismét kapcsolódik a szoftverhez és az alábbi áttekintő ablakot láthatjuk

DJI Assistant szoftver

DJI Assistant szoftver

Az ablak bal alsó részén a bal oldali LED zölden világít, a másik pedig kéken villog. Ekkor rendben van a kapcsolat a Phantom és a szoftver között.

A távirányító karjainak mozgatására a Channel Monitor részen lévő zöld színű jelek mozognak és mutatják a karok kitéréseit. Ezen kívül különböző beállítási adatokat és az akku állapotát láthatjuk még az ablakban.

Az ablak felső részén található menüpontokra kattintva nyithatjuk meg a különböző menüket és alattuk láthatjuk az almenüket. A számos beállítási lehetőség közül, most csak a legfontosabbakat írom le, ahhoz hogy a Phantomot gyorsan üzembe tudjuk helyezni.

Első lépésként az ablak felső részén lévő Phantom feliratra kattintva lépjünk át Naza M módba.

DJI Assistant Naza M

DJI Assistant Naza M

Ezután kattintsunk az Advance menüpontra és alatta az F/S menüre.

DJI Assistant Fail Safe beálítás

DJI Assistant Fail Safe beálítás

Itt beállíthatjuk, hogy abban az esetben, ha megszakad a távirányító a és a Phantom 2 között a kapcsolat mit tegyen a gép. A Landing beállításnál az adott helyen, ahol éppen tartózkodik a modell ott fog leszállni. A Go-Home and Landing beállításnál pedig visszatér a start pontra és ott száll le. Itt javaslom mindenkinek a Go-Home -ot beállítani.

Ezután a Limit menüre kattintva beállíthatjuk a repülési határokat.

DJI Assistant Limit beállítások

DJI Assistant Limit beállítások

A Distance Limits részen a repülés távolsági határait állíthatjuk be. A maximális magasságot és a pilótától való maximális távolságot. A Go-Home Alt részen pedig azt a magasságot állíthatjuk be, amilyen magasan szeretnénk, hogy visszatérjen a kiindulási pontra a gép, amikor bekapcsol a Go-Home funkció. Itt gyárilag 20 m van beállítva, ezt én javasolni szoktam magasabbra venni, mert 20 méter az kicsit alacsony lehet, ha mondjuk egy magasabb fa vagy épület van a közelben. Én ezt 40 méterre szoktam állítani.

DJI Assistant Go-Home magasság beállítás

DJI Assistant Go-Home magasság beállítás

Ezzel a legfontosabb beállításokat elvégeztük a DJI Phantom 2 multikopter szoftverében.