guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop

DJI Phantom 2 Vision

DJI Phantom 2 Vision

A Phantom 2 quadkopter kamerával felszerelt változata. A gép alapszerkezete teljesen megegyezik a Phantom 2 modellével, de az alsó részére felszereltek egy 14 megapixeles, Full HD kamerát.

DJI Phantom 2 Vision

DJI Phantom 2 Vision

Repülés közben egy android vagy IOS rendszerű mobiltelefonon folyamatosan láthatjuk a kamera képét, a repülési adatokat és vezérelhetjük a kamerát. A gép kamerájához a telefon wifi-jével lehet csatlakozni. A DJI Phantom 2 Vision távirányítójához mellékel a gyártó egy wifi erősítőt ezzel a wifi hatótávolsága kb. 300 méterre nő.

Miután bekapcsoltuk a távirányítót és a Visiont, be kell kapcsolni a wifi erősítőt. Ezután helyezzük el a telefont a távirányítón kialakított tartóba és a beállításaiban csatlakoztassuk a Phantom nevű wifihez. Miután létrejött a kapcsolat el kell indítani a telefonon a már előre letöltött DJIVISION alkalmazást. Itt a camera menüpontra lépve már látható is a kamera képe.

DJI Phantom 2 Vision távirányító egy mobiltelefonnal.

DJI Phantom 2 Vision távirányító egy mobiltelefonnal.

A mobiltelefon kijelzőjén számos információ jelenik meg. A jobb felső részen láthatjuk a wifi jel erősségét, a Phantomban lévő akku töltöttségi állapotát, a modell által látott műholdak számát és azt, hogy pillanatnyilag van-e SD kártya a kamerában. Egyébként a gyártó mellékel egy 4GB-os Micro SD kártyát a Vision-hoz.

DJI Phantom 2 Vision kamera képe a mobiltelefonon

DJI Phantom 2 Vision kamera képe a mobiltelefonon

A kijelző jobb oldalán középen vannak a felvételek indító gombjai. A fényképező jel megérintésével készíthetjük a fényképet, a kamera jel megérintésével indíthatjuk el a videó felvétel, ismételt megérintésével pedig megállíthatjuk azt. Ezen gombok alatt a fogaskerékszerű jelre lépve érhetjük el a kamera beállításait. Itt tudjuk módosítani a kamera látószögét, a felvétel felbontását, a fehéregyensúlyt és még számos beállítást.

A képernyő bal alsó részén egy kis radarképet látunk. Ez mutatja a Phatnom elhelyezkedését és irányát, mellette pedig a pilótától való távolságot magasságot valamint az aktuális sebességet.

A bal oldalon található nyilakkal mozgathatjuk a kamerát le és felfelé. A nyilak fölött lévő jelet kapcsolva a kamerát a mobiltelefon billentésével mozgathatjuk.

A Phantom 2 Vision drón már gyárilag tudja a koordináták alapján történő repülést. Az ehhez szükséges térkép eléréséhez a kamera képét megérintve és balra eltolva megnyílik a térkép. A térképen maximum 16 pontot tudunk kijelölni. A pontokhoz meg kell adni a magasságokat. Miután beállítottuk a kellő adatokat, elindíthatjuk a gépet és az végigrepüli a megadott koordinátákat, majd visszatér a kiindulási pontra. Repülés közben természetesen bármikor megszakíthatjuk a folyamatot.

A felvételeket a belehelyezett Micro SB kártyára rögzíti a kamera. A gyárilag adott 4GB kártyáról érdemes rendszeresen lementeni a felvételeket, mert elég gyorsan meg tud telni.

Az alap Phantom 2-vel ellentétben a Vision távirányítója nem 2.4Ghz-en, hanem 5.8Ghz-en üzemel. Egyéb funkcióiban teljesen megegyezik a Phantom 2 távirányítójával.

Természetesen ez a készülék is tudja az automata hazatérés funkciót. Amennyiben megszakadna a jel a távirányító és a gép között, akkor a Phantom 2 Vision felemelkedik kb. 20 méter magasságba és légvonalban visszatér a kiindulási pontra, ahol leereszkedik és leáll. Ezen funkció működésének feltétele, hogy felszállás előtt meg kell várni, amíg a drón legalább 6 db műholdal kapcsolódik és rögzíti a startpontot.

DJI Phantom 2 Vision gps hazatérés.

DJI Phantom 2 Vision gps hazatérés.

A Phantom 2 Vision kopterrel nagyon jó fotók és videók készíthetők a magasból. Egyetlen hátránya a gépnek, hogy a kamera majdnem fixen van rögzítve a légi járműhöz. Egy hirtelen végrehajtott irányváltással elég rendesen el lehet rontani a videó felvételt. Ennek kiküszöbölésére készítette el a DJIa Phantom 2 Vision + modellt, ami háromtengelyes kamerastabilizáló rendszerrel lett felszerelve.

Ez a drón megvásárolható a Modell & Hobby Szaküzleteiben vagy a www.modell.hu weboldalon.