DJI Phantom 2

DJI Phantom 2
DJI Phantom 2

A DJI Phantom továbbfejlesztett változata. Ebben a modellben a gyártó az első szériás Phantom gyengeségeit igyekezett javítani, fejleszteni.

A DJI Phantom 2 gyárilag már teljesen össze van szerelve a dobozában. Nem kell rá felszerelni a talpakat, mint az elődjére.

Az első Phantomhoz képest talán az egyik legnagyobb előrelépés, hogy a nagyobb akkunak köszönhetően jelentősen növekedett a repülési idő. A gyártó leírása szerint a DJI Phantom 2, az 5200mAh akkuval több, mint 20 percet repül egy feltöltéssel.

Az új akku olyan speciálisan lett kialakítva, hogy egyelőre nem helyettesíthető más gyártó által készített akkuval. A kezelése roppant egyszerű, mert nincs rajta kábelcsatlakozó, hanem csak be kell csúsztatni a Phantom testébe és a rajta lévő kapcsolóval lehet bekapcsolni a gépet. Ráadásul került rá egy LED soros visszajelző, ami folyamatosan mutatja az akku töltöttségi állapotát.

A Phantom 2 nagyobb légcsavarokat kapott, mit az elődje. Ezzel stabilabb lett a repülése.

A Phantom 1 USB csatlakozóját az akkutartóban helyezték el. Innen kellett kihúzni a kábel és csatlakoztatni a számítógéphez. A Phantom 2 kopteren a gép testébe lett beépítve az USB csatlakozó, ami egy gumi porvédőt kapott. Kezelhetőség szempontjából lényegesen könnyebb dolgunk lett ezzel.

A DJI Phantom 2 központi vezérlőpanelje S-BUS rendszerű. Így viszonylag könnyen csatlakoztathatjuk hozzá a különböző elektronikus kiegészítőket. Az egyik legnépszerűbb ilyen tartozék a GoPro kamerákhoz kifejlesztett tartó. A legújabb 3D változata hihetetlen módon stabilizálja a beleszerelt kamerát. Bármerre billentjük a modellt a kamera stabilan áll az eredeti irányba nézve. A rendszer nagyon könnyen felszerelhető a Phantomra, csak 4db csavart kell betekerni és egy kábelt csatlakoztatni.

DJI Phantom 2 +Gopro
DJI Phantom 2 H3-3D gimballal és GoPro kamerával.

A távirányító annyiban más az elődhöz képest, hogy a hátsó részére gyárilag ráépítették a felszerelt kamerastabilizáló billentő karját. Ezzel lehet a kamerát le és fel, horizontálisan mozgatni.

Számos kiegészítő szerelhető fel és csatlakoztatható ehhez a típushoz. A gyártó kínálatában megtalálhatjuk a kamera jelének lesugárzására és annak vételére alkalmas eszközt. Ez a rendszer 5.8Ghz-en üzemel. A vevő egységét egy megfelelő monitorhoz csatlakoztatva folyamatosan láthatjuk a kamera képét.

Érdekes kiegészítő lehet még a DJI Datalink nevű egysége. Ezt felszerelve, az előre megadott adatok alapján, önálló repülésre is alkalmas lehet a gép.

DJI Phantom 2 kiegészít
DJI Phantom 2 kiegészítő 2.4Ghz Datalink.

 

A Phantom 2 modellen a hátsó motorok alatt lévő háromfényű LED-ek jelzik a gép aktuális állapotát. A használati útmutatóban a gyártó pontosan leírja a fényjelek megfelelő jelentéseit.

Bekapcsolás után mielőtt felszállnánk a kopterrel mindig ajánlott megvárni, hogy ezek a LED-ek zölden villogjanak, mert csak ebben az esetben biztos a gps kapcsolat. Amennyiben a zöld villogás mellett bevillan a piros is, akkor nem teljesen jó a kapcsolat és egy esetleges hiba esetén nem fog visszarepülni a gép a kiindulási pontra.

A Phantom 2-vel nagyon könnyű repülni és a fejlesztéseknek köszönhetően egy igazán stabil és viszonylag hosszú repülési idejű gépet kaptunk.

Ez a drón megvásárolható a Modell & Hobby Szaküzleteiben vagy a www.modell.hu weboldalon.