DJI Phantom 3 iránytű kalibrálás

A DJI Phantom 3 drónok iránytűjét a DJI Pilot alkalmazás segítségével lehet kalibrálni.

A gyártó felhívja a figyelmet, hogy minden új repülési helyszínen, a repülés megkezdése előtt, a biztonságos repülés érdekében kalibráljuk a multikopter iránytűjét. A kalibrálást olyan helyen kell végrehajtani, ahol nem zavarhatja az iránytűt erős mágneses tér, magasfeszültség, nagy fémfelület, vagy egyéb mágneses eszköz.

A kalibrálást abban az esetben is ajánlott elvégezni, ha a DJI Phantom 3 lebegés közben nem marad egy helyben, hanem “szédeleg”.

A kalibráláshoz be kell kapcsolni a távirányítót, csatlakoztatni kell hozzá a DJI Pilot alkalmazással rendelkező mobileszközt és be kell kapcsolni a multikoptert is. Meg kell várni, amíg a rendszer feláll és kalibrálja magát a drón.

Ezután a  mobilalkalmazás kamera részébe belépve a felső középső részre (Aircraft status) kell lépni.

DJI Pilot alkalmazás
DJI Pilot alkalmazás

Az itt megnyíló ablakban keressük meg a Compass menüpontot és az ott látható Calibrate gombot megérintve indíthatjuk el a kalibrálást. A képernyőn megjelenő képek alapján forgassuk körbe a drónt mindkét tengelye körül és amikor eltűnik a kalibrálás elvégzésének bemutatása a képernyőről, akkor készen vagyunk a művelettel.