guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop

DJI Phantom 3 Standard

A kereskedelemben folyamatosan bővül a hobby és amatőr filmes drónok piaca. Bizonyos információk szerint ezen a piacon a DJI cég 70% részesedéssel bír. A DJI a piaci részesedésének fenntartása érdekében folyamatos fejlesztésekkel és újdonságokkal jelenik meg.

Az egyik ilyen újdonságuk a hamarosan megjelenő Phantom 3 Standard (P3S). Ez egy viszonylag kedvező árral rendelkező változata a nemrégiben megjelent Phantom 3 Professional (P3P) és Phantom 3 Advanced (P3A) gépeknek.

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

A Phantom 3 Standard doboz tartalma

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

A többi Phantom 3-hoz hasonlóan a P3S csomagja is szinte minden szükséges eszközt tartalmaz, ami a gép használatához kell.

A doboz tartalmazza a drónt, a távirányítót, a légcsavarokat, az akku, az akkutöltőt és a használati útmutatót. A csomagban található légcsavarok felszerelése után a gép már szinte használható is. Biztonsági okokból a gyártó javasolja, hogy repülés előtt alaposan tanulmányozzuk a használati útmutatót.

Könnyített változat

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

A P3S a többi Phantom 3 változathoz képest nem tartalmazza az ultrahangos magasságtartó rendszert, ezért ez a gép könnyebb, összesen 1216gramm, mint a Phantom 3.

A könnyebb súly remélhetőleg hosszabb repülési időt is jelent, valamint szállításkor is egyszerűbben boldogulhatunk vele.

Továbbfejlesztett távirányító

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

A P3S távirányítója egy továbbfejlesztett készülék. Kisebb és könnyebb, mint a P3P és a P3A gépek távirányítója. A kevesebb gombnak köszönhetően leegyszerűsödött a távirányító kezelése, így a kezdő pilóták is könnyen boldogulnak vele.

Ellentétben a P3P és P3A gépekkel, nincs szükség az USB-kábelel történő kapcsolatra a távirányító és a mobileszköz között. A P3S távirányítóját vezeték nélküli kapcsolattal csatlakoztathatjuk a mobilunkhoz. A P3S rendszere képes a 720p HD videó továbbítására 1km távolságból (FCC verzió) vagy 500 méter távolságból (CE verzió). Ezt jelentős fejlődés a Phantom 2 Vision+ rendszerhez képest úgy érte el a gyártó, hogy a wifi hatósugarát egy a távirányítóba épített erősítővel növelték meg és a wifi erősító is a távirányító akkujáról üzemel.

2.7k videó felvétel

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

A P3S csúcspontja a 2.7k HD videó (2704×1520 pixel) felvételére képes kamera. Ez általában nem jellemző az ilyen kategóriájú drónokra. Összehasonlítva a másik két Phantom 3-al, a P3P képes 4K videó felvételére, míg a P3A 1080p-t tud.

A P3S van szerelve egy nagy látószögű  94⁰ FOV (Field of View) objektívvel, egy nagy f / 2,8 rekeszértékkel, 12 megapixeles fotók készítésére képes. Ezeket JPEG vagy RAW DNG formátumban is rögzíthetjük a kamerába helyezett Micro SD kártyára.

Nézzük meg, hogyan teljesít a kamera a gyakorlatban

Ugyan azt a jelenetet fotózták a különböző kamerákkal. P3S, P3P, P3A, P2V + és a GoPro Hero 4 Black. Az eredmény igen meglepő.

DJI Phantom 3 Professional

DJI Phantom 3 Professional fotója

DJI Phantom 3 Advanced fotója

DJI Phantom 3 Advanced fotója

DJI Phantom 3 Standard fotója

DJI Phantom 3 Standard fotója

DJI Phantom 2 Vision + fotója

DJI Phantom 2 Vision + fotója

GoPro Hero 4 Black fotója

GoPro Hero 4 Black fotója

Láthatjuk, hogy a P2V + és a GoPro Hero 4 Black által készített képeknél már viszonylag telítettek a színek és valamelyest túlexponáltak, valamint torzítás látható a képek széleinél.

A Phantom 3 kamerákkal készített fotók viszonylag hasonlóak. Nehéz megmondani a különbséget a P3S és a P3A között. Nyilvánvaló, hogy a DJI rengeteg munkát fektetett a legújabb kamerái fejlesztésébe. A P3S hasonlóan jó kamerát kapott, mint a nagy testvérei.

 

Fotók egy képen

Fotók egy képen

A fenti képen együtt nézhetjük az öt kamera képei közötti különbséget. Láthatjuk, hogy a DJI kameráinak nagyobb a felbontása, mint  a GoPro Hero 4 Black kamerának, valamint a GoPro képén az épület felső széle egy kicsit elmosódik. A P2V+ képe egy kicsit zajos.

További képek a P3S kamerájával:

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

A P3S által készített fényképek teljesen azonosak a P3P és a P3A kamerájával készítettekkel. Videó felvételben pedig a P3S 2.7K HD videót rögzít, ami jobb, mint a P3A által készíthető 1080p videó, de gyengébb, mint a P3P 4K videója.

Erősebbek meghajtó rendszer

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

A DJI Phantom 3 Standard egy teljesen új meghajtó rendszert kapott. Kívülről is beláthatjuk, hogy a P3S motorjai eltérnek a P3P és a P3A motorjaitól. Repülés közben a P3S gyorsabban és pontosabban reagál a távirányító jeleire.

A P3S ugyanolyan 4480mAh kapacitású 4 cellás LiPo akkuról üzemel, mint a P3P és a P3A. Az alacsonyabb tömegnek köszönhetően kb. 25 perc repülési idővel számolhatunk.

Egyedi Mobile alkalmazás

A P3S a DJI vadonatúj DJI GO alkalmazásával használható. DJI folyamatosan volt úttörője a drónokhoz fejlesztett mobil alkalmazásoknak. A DJI Go alkalmazással a P3S olyan új funkciókat kapott, mint például az automatikus felszállás és leszállás, az automatikus hazatérés, az élő HD videó néző, és manuális zárvezérlés. A hamarosan megjelenő frissítésben pedig intelligensebb repülési funkciókat, Follow Me funkciót és egyéb újdonságokat is kapunk.

Következtetés

DJI Phantom 3 Standard

DJI Phantom 3 Standard

A fentebb olvasottak után láthatjuk a rengeteg új és előremutató funkcióval rendelkezik.2.7K videó felvétel képességével, könnyebb súlyával és kedvező árával, ami alacsonyabb, mint a P2V+ volt, várhatóan igen népszerű lesz a téma iránt érdeklődők körében.

A 3 féle Phantom 3 összehasonlításánál láthatjuk, hogy a P3S 2.7K videóval olcsóbb, mint a P3A 1080p videóval, viszont a P3A fel van szerelve a beltéri repülés segítő ultrahangos rendszerrel és a videó átviteli távolsága is jelentősen nagyobb. A választás a két gép között nem egyszerű, de mindenki eldöntheti, hogy jobb videó vagy nagyobb hatótávolság kell jobban neki.

A P3P pedig egy úgynevezett „egyszerűsített Inspire 1” Lenyűgöző 4K videóval, viszont nem tudja az Inspire 1 két távirányítós használatát. A P3P tökéletes választás lehet, ha alacsony költségvetés mellett szeretnénk magas minőségű videókat készíteni.

Ez a drón megvásárolható a www.modell.hu webáruházban.