Dubajban rendezték meg ez első komoly Drón versenyt.

A verseny előselejtezője március 7-8-án volt. 150 csapat nevezett és 32 csapat jutott tovább a március 11-12-ei versenyre, melynek összdíjazása 1 millió USD volt. A verseny győztese 250 ezer dollár fődíjat kapott. Sokat elmond a versenyről, hogy egy 14 éves srác lett az első helyezett.

 Dubai drónversenyplya
Dubai drónversenyplya

A versenyen olyan drónokkal indultak a részvevők, amelyeket a rájuk épített kamera képe alapján irányítanak. A kamera képét egy jelsugárzó rendszer továbbítja a versenyző fején lévő szemüvegre.

Maguk a gépek a kis méretűk mellett, kb. 25cm az átmérőjük, igen könnyűek és nagyon gyorsak. A gyors repülés és a hirtelen felbukkanó akadályok miatt nagyon fontos, hogy a rájuk épített kamera és a jelsugárzó rendszer alkalmas legyen a gyors adatátvitelre. Amennyiben ezekben a rendszerekben késik az adatátvitel, akkor a pilótának nem lesz ideje reagálni a kihívásokra.

A repülés egy ilyen drónnal, szinte a vadászrepülőgépek vezetéséhez hasonló érzés. A biztonságos és magabiztos repüléshez igazán jó reflexekre van szüksége a pilótának.

Az izgalmas és élvezetes repülés érzése valamint a gépek viszonylag alacsony ára egyre népszerűbbé teszi ezt a technikai sportot.