guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop

Blade 350 QX

Blade 350 QX

A DJI Phantom sikerén felbuzdulva más cégek is elkezdtek hasonló koptereket gyártani. Ezek közül az egyik legismertebb a Blade 350 QX. Külső méreteiben és tudásában nagyon hasonlít a Phantomhoz. A design-ja viszont egy kicsit szögletesebb és színesebb.

blh7800_a0

 

A Blade 350QX jelenleg két változatban kapható. Az RTF csomag egy teljes készlet akkuval, akkutöltővel és a gyártó DX5 nevű távirányítójával. A BNF változat doboza nem tartalmazza a távirányítót, de szinte az összes Spektrum gyártmányú távirányítóval összeprogramozható. Ez a változat olyan felhasználóknak lehet előnyös, akiknek már van valamilyen Spektrum távirányítójuk.

A modell gyárilag teljesen össze van szerelve. A csomagban adnak hozzá egy kamera tartót, ami kimondottan a GoPro kamerák használatára alkalmas. A kamera tartóhoz egy rezgéscsillapítós felfüggesztést is mellékel a gyártó.

Blade350QX9

 

A Blade 350QX motorjai alatt irányjelző LED-ek lettek elhelyezve. Ezeken kívül még a gép hátsó részén van egy többszínű LED, ami az éppen aktuális információkat közli a pilótával, a különböző színek és villogási sorozatok kombinációjával.

A modell alapvetően három különböző repülési módban használható. Ezek nevei a Smart, a Stability és az Agility. A repülési módokat a távirányító bel felső részén lévő kapcsolóval lehet kiválasztani.

Smart módban gps-el repülve igazán könnyen irányítható a kopter. Ilyen kor az irányítókart előre tolva a gép mindig tőlük távolodni fog, bármerre is nézzen az eleje. A kart balra mozgatva mindig balra indul, jobbra húzva pedig jobbra. Nagy segítség a kezdőknek hogy ebben a módban bármerre mozgatjuk a gépet az tartja a magasságot.

Blade350QX10

 

Stability módban már egy kicsit nehezebb az irányítás, mert a Blade nem a pilótához viszonyítja az irányokat, hanem saját magához. Tehát ha az irányítókart előre toljuk, akkor a saját irányának megfelelően fog előre indulni, ha ilyenkor a gép éppen felénk néz, akkor felénk fog indulni. Ebben a módban egy kicsit dinamikusabban mozog a gép, mint a Smart módban és oldalra mozgás közben nem tartja a magasságot.

Az Agility módban történő használatot kimondottan tapasztalt pilótáknak ajánlja a gyártó. Ilyenkor igazán dinamikusan mozog a Blade, még egy tapasztalt helikopter pilótát is meg tud lepni mozgékonyságával.

Blade350QX11

 

A csomagban egy 2200mAh LiPo akkut és egy 12V-ról üzemelő balanszeres akkutöltőt adnak a géphez. Az akkut a modell testében kialakított helyre kell becsúsztatni és csatlakoztatni a fedélzeti elektronikához. Tapasztalataim alapján más gyártó 2500-2700mAh akkui is berakhatók a gépbe. Ezekkel kicsit növelhető a repülési idő, mely a gyári akkuval kb. 8-10 perc.

Blade350QX (2)

A gép üzembe helyezése sajnos egy kicsit bonyolult. Először be kell kapcsolni a távirányítót és az irányító karok mellet lévő trim-eket középállásba kell állítani, ha ezek nincsenek középállásban, akkor a gép nem fog működni. Ezután ki kell kapcsolni a távirányítót és a használati útmutató leírása alapján kalibrálni kell a beépített iránytűt. Miután behelyeztük és csatlakoztattuk az akkut, be kell kapcsolni a modellt a test alsó részén elhelyezett kapcsolóval. Ezután, a távirányító bekapcsolása előtt el kell döntenünk, hogy gps-el vagy gps nélkül szeretnénk repülni. Amennyiben gps-el szeretnénk repülni, akkor a távirányító jobb oldali karját balra kitérítve kell bekapcsolni a távirányítót. Bekapcsolás közben a másik irányba kitérítve gps nélküli módban kapcsolódik be a Blade 350QX.

Blade350QX1

Fontos tudni, hogy aktivált gps-el csak akkor indul el a gép, ha megtalálta a biztonságos üzemeléshez szükséges megfelelő számú műholdat. Elegendő műholdas kapcsolat nélkül nem is indul el a modell.

Miután gps módban csatlakoztattuk a távirányítót a géphez, meg kell várnunk, amíg a hátsó részen elhelyezett LED zölden kezd villogni. Ilyenkor a Blade kapcsolódott a műholdakhoz és megjegyezte a kiindulási pontot. Ekkor a távirányító bal oldali karját, a legalsó állásban tartva ki kell téríteni teljesen balra és jobbra, ezzel elindulnak a motorok.

A bal oldali kart finoman előre tolva növelhetjük a motorok fordulatát és egy bizonyos ponton a gép felemelkedik a levegőbe. Ennek a karnak az előre- hátra mozgatásával szabályozhatjuk a modell repülési magasságát. A kart oldalra mozgatva forgathatjuk a gépet a levegőben.

A jobb oldali kart előre tolva a Blade előre indul, hátra húzva pedig hátra. Ezt a kart oldalra húzva, oldal irányba mozgathatjuk a modellt.

Repülés közben a motorok alatt elhelyezett LED jelzőfények mutatják a gép pozícióját. Az elülső motorok alatt kék színnel, a hátsó motorok alatt piros színnel világítanak. A fényeknek köszönhetően még akár sötétben is egész jól irányítható a kopter.

Amennyiben valami problémánk adódna repülés közben, akkor csak el kell engedni a karokat és a gép megáll a levegőben. Eztán megpróbálhatjuk ismét átvenni az irányítást, ha végképp elveszítettük a fonalat, vagy már olyan messze van tőlünk a modell, hogy alig látjuk, akkor a távirányító bal felső részén lévő trainer nevű kapcsolót magunk felé húzva és ott tartva a gép átkapcsol hazatérő üzemmódba, felemelkedik kb. 20 méter magasságba és légvonalban repülve visszatér a kiindulási pontra.

Blade350QX12

A gyári akkuval, egy feltöltéssel kb. 8-10 percet tud repülni a gép. Amikor elkezd merülni az akku, akkor a modellen lévő visszajelző LED piros villogásra vált. Ilyenkor érdemes minél gyorsabban leszállni a kopterrel és feltölteni az akkut.