LRP H4 Gravit

Az LRP H4 Gravit egy viszonylag egyszerű, 40cm átmérőjű quadkopter, ami légcsavar védőkerettel lett felszerelve.

LRP H4 Gravit quadkopter
LRP H4 Gravit quadkopter

 

A gyári csomagban teljesen összeszerelve, szinte repülésre készen találjuk a modellt. A távirányítója egy 2.4 Ghz-en üzemelő 4 csatornás készülék. A használatához 4db AA elem szükséges, melyek nincsenek a csomagban.

LRP H4 Gravit 2.4Ghz távirányító.
LRP H4 Gravit 2.4Ghz távirányító.

A távirányító középső részén találjuk a bekapcsoló gombot, mellette a két irányítókart, a hozzájuk tartózó trim gombokkal, az alsó részen pedig egy LCD kijelzőt a hozzá tartózó kapcsolókkal. A távirányító felső részén az antenna két oldalán is található két kapcsoló. Az egyikkel tudjuk kapcsolni a kopter világítását, a másikkal pedig a 360 fokos átfordulást. A készülék működéséhez szükséges AA elemeket a távirányító hátsó részén lévő nyílásba kell elhelyezni.

LRP H4 Gravit akkutöltő.
LRP H4 Gravit akkutöltő.

Használat előtt fel kell tölteni a modellhez kapott 500mAh kapacitású LiPo akkut a csomagban mellékelt, 230V-ról üzemelő akkutöltővel. A gyártó leírása szerint a H4 Gravit teljesen feltöltött akkuval kb. 7-8 percet tud repülni.

A feltöltött akkut a quadkopter alsó részén kialakított helyre kell becsúsztatni. Majd be kell kapcsolni a gép távirányítóját és csak ezután szabad a modell akkuját csatlakoztatni a kopterhez. Az akku csatlakoztatása után, a megfelelő kalibráláshoz egy vízszintes felületre kell helyezni a gépet. A H4 Gravit néhány másodperc alatt kalibrálja magát és ezután már lehet is repülni vele.

A távirányító bal oldali karjának előretolásával indíthatók el a motorok. A motorok fordulatszámának növekedésével a kopter elkezd emelkedni a levegőben. A beépített 6 tengelyes gyroszkópnak köszönhetően a H4 Gravit viszonylag stabilan lebeg a levegőben és könnyedén irányítható.

LRP H4 Gravit kamera.
LRP H4 Gravit kamera.

Külön opcióként vásárolható a géphez egy fedélzeti kamera. Ez a kamera a gép alsó részére szerelhető fel és egy kábellel csatlakoztatható a Gravit elektronikájához. Csatlakoztatás után, repülés közben a távirányítóról vezérelhető a kamera. Fotót vagy videó felvételt is készíthetünk vele.

A kamera a felvételeket a gyárilag hozzáadott 1GB Micro SD kártyára rögzíti.

A kamera felvételeinek felbontása:

Videó: 30FPS, 640×480 pixel, hang nélkül.
Fotó: JPG, 1280×960 pixel