guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop

SYMA X15W drón

Syma X15W

A SYMA X15W egy magasságtartásra is képes, kamerás, élőkép lesugárzós (FPV) drón, amely méretét tekintve (22cmx22cmx5cm) a Syma palettáján közepes méretűnek mondható.

SYMA X15W drón méretei

Kibontás és kiegészítők

A doboz felbontását megnézhetitek az alábbi videóban, is, de nagyvonalakban azért le is írom. A doboz maga letisztult dizájnt kapott, és praktikus hogy van füle, így akár hosszabb távon is megtarthatjuk, hogy ebben szállítsuk drónunkat. Kibontás után meglátjuk a drónt, a távirányítót és néhány hasznos kiegészítőt.

A SYMA X15W csomag tartalma

A kiegészítők között van egy USB-s töltő, amivel a gép akkumulátorát tölthetjük (nagyjából 40 perc töltési időre számíthatunk). Ezen kívül kapunk egy csavarhúzót, amivel a távirányító elemtartóját tudjuk kinyitni, de a légcsavarok cseréjéhez is tökéletesen hasznunkra válik, ha szükség lenne rá. Kapunk egy szett tartalék légcsavart is egyébként, így ha megsérülne valamelyik, egy-két percen belül ki tudjuk cserélni és újra repülhetünk. (csak figyeljünk a légcsavarok forgásirányára, mert kétféle van!) Ezen kívül itt van még egy csipesz-szerű mobiltelefon tartó is, amit a távirányítóra tudunk elhelyezni.

A drón és a távirányító

Mint említettem egy közepes méretű gépről van szó, a SYMA palettáján van kisebb gép is (X26, amiről itt olvashattok egy bemutatót), illetve nagyobb is (például az X5HW, amiről itt olvashattok bemutatót). Ez számunkra azt jelenti, hogy érdemes vigyáznunk szeles időben a repítéssel, mert csak korlátozottan bírunk majd ellentartani a légmozgásnak. A légcsavarok körül egy kis műanyag védő segít megóvni a gépet ütközésekkor. A gép orrában van elhelyezve az FPV kamera, ami élőképet sugároz mobiltelefonunkra.

SYMA X15W élőkép

A távirányító egy ergonómikus kis eszköz, két kart, négy funkciógombot és egy bekapcsológombot találunk rajta. Négy darab ‘AA’ elemmel, vagy tölthető elemmel tudjuk üzemeltetni. Ezek sajnos nem részei a csomagnak, de a cikk végén találtok linket, hogy honnan tudtok rendelni elemeket.

A távirányítót egyébként nem is kötelező használnunk, hiszen a gép a SYMA GO alkalmazáson keresztül is vezérelhető okostelefonnal (Android vagy iOS). Kezdésnek én javasolnám a távirányítóval repítést, mert véleményem szerint így finomabban lehet irányítani a drónt.

Repülési módok

Említettem már a SYMA GO alkalmazást az imént. Ha van egy Androidos vagy iOS-es okostelefonunk akkor érdemes letöltenünk a Google Play-ről vagy az AppStore-ból ezt az ingyenes alkalmazást, mert sok plusz funkciót kapunk vele a drónunkhoz. Ilyen egyrészt az élőkép is (FPV, azaz First Person View), amit telefonunkon tudunk megjeleníteni, de elérhető az automatikus fel-és leszállás is az alkalmazásból. Valammint egy útvonaltervező segítségével tudunk rajzolni a képernyőn egy útvonalat, amit aztán a kis drón megrepül nekünk.

Felszállás!

Az akku feltöltése után ideje kipróbálni a gépet. Mondanom sem kell az első felszálláshoz célszerű egy nagy, nyílt, mindenféle akadályoktól és emberektől mentes területet választani, egy szélcsendes napon.

SYMA X15W kicsomagolás és repülés