guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop

Syma X4

Syma X4 quadkopter

Syma X4 quadkopter

Syma X4 quadkopter

 

A Syma cég által gyártott 14 x 15 cm átmérőjű modell nem a legkisebbek közül való, de méretei miatt könnyedén repíthető akár egy közepes méretű szobában is.

Az X4 távirányítója 4db AA elemről üzemel, ezeket sajnos nem tartalmazza a gyári csomag. A 2.4Ghz-en üzemelő, 4 csatornás készülék, erősen hasonlít egy konzol irányítójához. Két irányítókart és számos kapcsolót találunk rajta.

Syma X4 quadkopter funkciói

Syma X4 quadkopter funkciói

A két irányítókar mozgatásával vezethető a modell. A bal oldali kar előre tolásával növekszik a motorok fordulatszáma és ennek hatására emelkedik a gép. Ugyan ezen kar oldalra mozdításával forgathatjuk a gépet a levegőben jobbra és balra. A jobb oldali karral mozgatható a modell előre, hátra, jobbra és balra. A távirányító kb. 100 méteres hatósugara bővel elegendő egy ilyen kisméretű modellnél, mivel 50 méter távolságból már alig látszik az X4. A mozgató karok melletti gombokkal lehet finom hangolni a kopter repülését.

A Syma X4-be gyárilag beépített 3.7V-os 350mAh-es LiPo akkut a csomagban mellékelt USB kábellel tölthetjük fel, bármilyen USB aljzatról. Az akku töltési ideje kb. 50-60 perc. Egy feltöltéssel pedig kb. 6-8 percet repül a modell.

Syma X4 quadkopter akkutöltés

Syma X4 quadkopter akkutöltés

 

A beépített 6 tengelyes giroszkóp olyan jól stabilizálja a koptert, hogy a távirányító érintése nélkül is szinte egy helyben lebeg a gép.

Syma X4 quadkopter

Syma X4 quadkopter

 

A Syma X4 képes a levegőben történő 360⁰-os átfordulásra. Ehhez meg kell nyomni a távirányító jobb felső részén lévő kapcsolót és ezután a jobb oldali kart ki kell téríteni ütközésig valamelyik irányba. Ekkor a modell egy bukfencet csinál a levegőben, ami igen látványos. Fontos, hogy a bukfenc megindítása előtt legalább 2-3 méter magasságban legyen a kopter, mert a manőver végrehajtása közben veszít a rapülési magasságból.

A modell csomagjában találunk még egy garnitúra légcsavart, bár a légcsavarvédő gyűrűk miatt ezekre nem biztos, hogy szükség lesz.

Kis méretének és könnyű kezelhetőségének köszönhetően a Syma X4 kiváló szórakozást és kikapcsolódást nyújthat akár egy irodában történő hosszú munkanap közben is.

A Syma X4 quadkopter megvásárolható a Modell & Hobby Szaküzleteiben vagy a www.modell.hu oldalon.