guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop

FPV

AZ FPV a First Person View kifejezés rövidítése.

Jelentése: kamera segítségével irányított légi jármű. A pilóta és a gép közötti kapcsolat egy vezeték nélküli rendszeren jön létre.

Napjainkban a legtöbb gyártó 5.8Ghz-es rendszereket készít. Az ilyen rendszerek adóegységéhez kell csatlakoztatni a légijárműre felszerelt kamerát. Az adóegység és a kamera tápellátásáról általában a drón fedélzeti akkuja gondoskodik, de létezik olyan rendszer is, ahol ezt egy külön akku biztosítja. Ennek előnye, hogy nem a fedélzeti akkut terheli a több fogyasztó, de hátránya, hogy több súlyt kell szállítania a gépnek.

Boscam 200mW FPV adóegység

Boscam 200mW FPV adóegység

Egy ilyen rendszer vevőegységét általában egy monitorhoz kell csatlakoztatni és ezen fog megjelenni a légijárműre felszerelt kamera képe. Természetesen a vevőegységnek is szüksége van valamilyen tápellátásra, ami általában egy akku szokott lenni.

Boscam FPV vevőegység.

Boscam FPV vevőegység.

Létezik olyan vevőegység is, ami már gyárilag egybe van építve egy monitorral. Itt a monitorba beépített akku biztosítja az áramellátást az vevőnek is. Az ilyen rendszerek előnye lehet, hogy kompaktabbak, mint a külön vevő és monitor rendszerek.

Boscam FPV monitor, beépített dual vevővel.

Boscam FPV monitor, beépített dual vevővel.

Kedvelt változat még, amikor a vevőegység egy szemüvegbe beépített monitorral van összekötve. Az ilyen rendszernél a szemüveget viselő pilóta teljesen kizárhatja a környezetet repülés közben és csak a rendszer által megjelenített képre koncentrálhat.

Boscam FPV szemüveg.

Boscam FPV szemüveg.

Az FPV repüléshez használt eszközöket következő cikkeinkben teszteljük és mutatjuk be.