Boscam FPV monitor

Boscam RX-LCD5802 típusú FPV monitor, beépített 5.8Ghz, dual vevőegységgel.
Boscam FPV monitor, beépített dual vevővel.
Boscam FPV monitor, beépített dual vevővel.

A monitor jellemző adatai:

Méretek: 180mmx120mmx50mm

Tömeg: 800g

Üzemi feszültség: DC 7~16V;

Áramfelvétel: 650 mA@ 12V (Max)

Antenna csatlakozó: SMA

Beépített LiPo akku: 7.4V 2450mAh

TFT LCD kijelző 800×480 felbontás

5.8Ghz 32 csatorna

Dual vevőegység

Nagyon kompakt kis monitor, ami egybe van építve egy dual vevőegységgel. A csomaghoz mellékel a gyártó egy 230V-ról üzemelő akkutöltőt is, mellyel a monitorba beépített akkut lehet feltölteni. Töltés közben a kijelző alatti részen az akkuszimbólummal jelölt led pirosan világít. Működés közben a monitor jobb felső részén egy zöld színű sziluett mutatja az akku töltöttségi állapotát.

Amennyiben a beépített akku lemerülne, akkor használhatjuk a készüléket egy külső áramforrásról is. Ehhez a csomagban melléket kábelt kell csatlakoztatnunk egy 12V egyenáramú áramforráshoz.

A monitor nyomógombjai.
A Boscam FPV monitor nyomógombjai.

A Boscam FPV monitor alsó részén található nyomógombokkal állíthatjuk be a monitort vagy választhatunk csatornát. Nagy segítség az automatikus keresés gomb, amit lenyomva a 32 csatornát végigfutja a rendszer és meg áll azon a csatornán, amelyiken adást talál.

A monitor menüje.
A monitor menüje.

A MENU gombot lenyomva megjelenik a kijelzőn a monitor menüje, itt állíthatjuk a képernyő fényerejét, kontrasztját, élességét. Elforgathatjuk a a kijelző megjelenítését 180 fokkal, állíthatjuk a hangerőt és választhatunk az angol vagy a kínai nyelv között.

A monitor hátulja.
A monitor hátulja.

A monitor hátsó részén találhatóak a hangszórók és a rögzítéshez szükséges felszerelési lehetőségek.

Az oldalsó csatlakozók.
Az oldalsó csatlakozók.

A készülék oldalán csatlakozási pontokat alakítottak ki. A csomagban mellékelt kábelek segítségével AV jelet vehetünk ki vagy küldhetünk be a monitorba.

A monitor antennái és kiegészítő kábelei.
A monitor antennái és kiegészítő kábelei.

Az eszköz egy vele kompatibilis adóegységgel pillanatok alatt összehangolható. A beépített dual vevőegységnek köszönhetően igen jó minőségben és nagy távolságról képes venni az adó jeleit. Természetesen a hatótávolságot leginkább az adó teljesítménye befolyásolja.

A tapasztalatok alapján egy 200mW-os adóval kb. 1 km a hatótáv, egy 400mW-os adóval pedig akár 2 km is lehet.