guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop

A GoPro is megsérült

A napokban hozzám került egy sérült DJI Phantom 2 H3-3D + FPV rendszer, aminek a legkomolyabban a kamera tartó gimbal-ja károsodott.

A tulajdonos elmondása szerint, egy viszonylag távoli repülés közben megszakadt a kamerakép és ő, mivel nem látta a gépet, átkapcsolta hazatérő üzemmódba. Sajnos a hazatérő útvonalban volt egy pár magasabb fa és az egyik koronájába belerepült a gép. Ez még nem is lett volna baj, de sajnos nem maradt ott, hanem leesett a faágak közül a földre. A földet éréskor sérült meg a készülék.

A H3-3D gimbal tartószerkezet törése.

A H3-3D gimbal tartószerkezet törése.

Közelebbről megvizsgálva látható volt, hogy a kamera felfüggesztő szerkezet eltört és az oldalsó motor megszorult.

A H3-3D gimbal motor és  keret sérülései

A H3-3D gimbal motor és keret sérülései

Mivel a Phantom-nak sürgősen üzemelnie kellett, ezért gyorsan szereltünk rá egy új H3-3D gimbalt. Beleraktuk a GoPro kamerát és bekapcsoltuk a rendszert. A képernyőn megjelentek az IOSD által közvetített repülési adatok, de sajnos a kamera képe nem volt látható.

Megvizsgáltam a videó jel kábelét, de nem láttam rajta sérülést. Ezután kivettem a GoPro kamerát a gimbal-ból és közelebbről megvizsgálva láttam, hogy az egyik oldala egy be van repedve, valamint az USB csatlakozója furcsán áll a házban.

Az USB csatlakozó.

Az USB csatlakozó.

Csatlakoztattam a kamerát egy USB kábellel a számítógépemhez, de nem történt semmi, pedig ilyenkor elkellene, hogy induljon a kamera akkujának töltése. Ebből egyértelmű volt, hogy ez a csatlakozó megsérült.

Mivel a kamera még viszonylag új volt ezért úgy döntöttünk, hogy a gyári szervizben fogjuk megjavíttatni. Helyettesítésére szereztünk egy másik GoPro kamerát és ezt szereltük be a H3-3D gimbal-ba. Bekapcsolás után azonnal megjelent a videó jel a képernyőn.

A további tesztelés azt mutatta, hogy a rendszer hatótávolságával is vannak problémák. Amikor az adó és a vevő antennái közé valamilyen akadály került, akkor szinte azonnal megszakadt a jel. Közelebbről megvizsgálva látszott, hogy az FPV adóegység is kaphatott egy ütést, mert sérülés nyomok voltak a hűtőbordáján.  

Ezt kicserélve ismét teljes hatótávolsággal működött a gépen a videóadás.