DJI Phantom 3 és 4 firmware frissítés hiba

Előfordul, hogy a DJI Phantom 3 vagy a 4 egy szoftver frissítés után nem akar működni. Valami hibát jelez a rendszer, nem kapcsolódik a távirányító a Phantomhoz, vagy valami egyéb gond adódik.

Első lépésként, mielőtt szervizbe visszük a gépet, érdemes a távirányító szoftverét újratelepíteni. Ezt a mobileszközön a DJI GO alkalmazásban tudjuk elvégezni.

Az alkalmazást elindítva a jobb felső sarokban lévő három vízszintes csíkot hosszan lenyomva tartjuk, több mint 10 másodpercig. Ezután elengedjük és felugrik egy sötét hátterű ablak, ahol kiválaszthatjuk a kívánt firmware verziót. Ezt letölthetjük a telefonra és telepíthetjük a távirányítóra.

Előfordulhat, hogy elsőre nem sikerül az újratelepítés és a rendszer az írja, hogy FAILED. Informatikai eszközről lévén szó sajnos ez benne van a pakliban. Ilyenkor próbáljuk meg újra vagy próbáljuk először a Phantom egy régebbi firmware verzióját feltelepíteni és azután újra a legfrissebbet.

Ez az újratelepítés már számos esetben megoldotta a frissítés után jelentkező problémákat a DJI Phantom 3 és Phantom 4 drónoknál.