guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop

GPS zavarok

Kevesen tudnak róla, hogy a műholdjaink és a gps-es rendszereink kapcsolatát jelentősen meg tudják zavarni a napszelek által keltett geomágneses viharok.

Napszél

Napszél

Az ilyen viharok átmenetileg megváltoztatják a Föld mágneses terét. Egy erősebb vihar megzavarhatja vagy akár tönkre is teheti az általunk használt elektromos rendszereket.

A gps-el felszerelt berendezések igen érzékenyek az ilyen geomágneses viharokra. Mivel a komolyabb drónok mindegyike fel van szerelve gps-el, ezért az ilyen gépek használatánál érdemes figyelnünk a naptevékenységekre. Ez egy átlagos ember számára nem tűnik egyszerű feladatnak. Szerencsére már létezik olyan okos telefonokra telepíthető alkalmazás, ami néhány órával előrejelzi a geomágneses sugárzást.

A K-Index Monitor-t a telefonunkra telepítve egy kisméretű számot jelenít meg a telefon információs sávjában. Ez a szám elvileg 1-től 9-ig változhat és a sugárzás mértékét jelzi. Remélem, hogy a 9-essel soha nem fogunk találkozni.

A számérték mellet a szám színe is változik. Egytől háromig zöld, ilyenkor nem jelentős a sugárzás és valószínűleg nem is befolyásolja a drón repülését. A négyes érték már sárga, ilyenkor már érdemes jobban odafigyelni és ha nem feltétlenül szükséges akkor ne repüljünk. Ötös érték felett már pirossal jelenik meg a szám. Ilyenkor már nem ajánlott a drón repítése, mert komoly zavarok fordulhatnak elő a gps-es rendszerekkel.

Oldalunk jobb szélén látható a mindenkor aktuális geomágneses sugárzás. A képre kattintva nagyobb méretben is megtekinthető.