guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop

Phantom 2 Vision kamera hiba

Adott egy DJI Phantom 2 Vision, ami a közelmúltban nekirepült egy fa koronájának és lezuhan. A leesés szerencsére nem okozott látható sérülést a gépen, de a kamera képe sajnos nem jelent meg a csatlakoztatott mobiltelefon képernyőjén.

Phantom 2 Vision leesés

Phantom 2 Vision leesés

A hibafeltárást sajnos nem a legegyszerűbb irányban kezdtem el, mert a legkézenfekvőbb a csatlakozó kábelek átvizsgálása lett volna, de valamilyen megmagyarázhatatlan ok miatt nem ezzel kezdtem.

Bekapcsoltam a rendszert, megkerestem a Phantom wifi jelét és csatlakoztattam hozzá a mobiltelefont. A DJI Vision applikációt elindítva és a kamerát megnyitva a rendszer azt írta, hogy megszakadt a kapcsolat a Phantommal és nem jelent meg a kamera képe a kijelzőn.

Phantom 2 Vision kamera kép a mobilon, azaz nincs kép.

Phantom 2 Vision kamera kép a mobilon, azaz nincs kép.

Első körben arra gondoltam, hogy a wifi erősítő és a kamera között megszakadt a kapcsolat és ezt kell újra létrehozni. A gyári leírás szerint a kapcsolat újraállításához szükséges a termék csomagolásán lévő QR kód. Ez az adott pillanatban sajnos nem állt rendelkezésre. Ettől függetlenül beléptem a telefonon a DJI applikáció settings menüjébe és elindítottam a “Binding” folyamatot. A rendszer pár másodpercen belül megjelenítette az SSID és a MAC adatokat. Ebből arra következtettem, hogy a wifi erősítő és a kamera között nem szakadt meg a kapcsolat, hanem csak valamiért nincsen kamera jel.

 

Ekkor bevillant, hogy valamelyik kábel vagy csatlakozó sérülhetett meg. Közelebbről megnézve nem látszott sérülés a kábeleken, bár csak a hátsó, fehér színű kábel volt igazán látható. Ennek csatlakozóját kihúzva és újra visszadugva azt vettem észre, hogy nem volt rendesen bedugva a helyére. A helyes csatlakoztatás után ismét bekapcsoltam a rendszert és innentől kezdve minden hibátlanul működött.

Phantom 2 Vision kamera csatlakozó

Phantom 2 Vision kamera csatlakozó