DJI Phantom 3 IMU kalibrálás

Ez az eljárás a DJI Inspire 1 drónoknál is azonos!

Előfordul, hogy bekapcsoláskor a DJI Phantom 3 drón a GO alkalmazáson keresztül IMU kalibrálást kér és e nélkül nem is lehet használni a gépet.

Az IMU kalibrálása olyan esetekben is szükséges lehet, amikor a Phantom nem lebeg elég stabilan egy helyben vagy a kamera nem áll megfelelően. Akkor is érdemes elvégezni a folyamatot, ha valami fura jelenséggel találkozunk repülés közben, mondjuk ha a gép nem pontosan vagy csak késve csinálja azt, amit a távirányítóval parancsolunk neki.

Fontos, hogy a kalibrálás előtt helyezzük a gépet egy stabil vízszintes felületre. A kalibrálás ideje alatt nem mozgassuk a Phantomot és lehetőleg rezgések se érjék az eszközt. Ezek hibás kalibráláshoz vezethetnek.

A kalibrálást a DJI GO mobilalkalmazáson keresztül lehet elvégezni. A folyamat kb. 5-10 percet vesz igénybe. Miután üzembe helyeztük az egész rendszert, lépjünk be a Main Controller Setting menübe.

IMU IMU kalibrálás MC menü
DJI Phantom 3 IMU kalibrálás MC menü

Itt alul válasszuk ki az Advanced setting-et.

IMU kalibrálás Advanced Setting
DJI Phantom 3 IMU kalibrálás Advanced Setting

Ezután lépünk a Sensors menüpontra.

IMU kalibrálás Sensors
DJI Phantom 3 IMU kalibrálás Sensors

És itt alul az IMU Calibration-t lenyomva elindíthatjuk a kalibrálást.

A kalibrálás ideje alatt az alkalmazáson egy százalék jelző vonal mutatja a folyamat állapotát. Amikor ez elési a 100%-ot, akkor készen van az IMU kalibrálás.