guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop

Phantom 3 rázkódás

Adott volt egy pár hónapos Phantom 3 Advanced, ami az egyszer csak elkezdett rázkódni és rángatózni a levegőben. A gép semmilyen más hibát nem mutatott, csak annyit, hogy repülés közben nem volt stabil és 20-30 másodpercenként enyhén berándult valamelyik irányba.

Ezen a videón látható:

Nagyon hosszú ideig nem tudtuk kideríteni a hiba okát. Frissítettük a firmware-t, kalibráltuk az IMU-t, az iránytűt. Cseréltük a gép alsó részére szerelt Vision Positioning szenzort. De semmi nem hozott változást a repülés stabilitásába.

Végső elkeseredésünkben a Modell & Hobby jóvoltából elküldtük a gépet a DJI németországi szervizébe. A szervizben átvizsgálták és semmilyen rendellenességet nem tapasztaltak. Itt megjegyzem, hogy amikor visszakaptuk a Phantomot, akkor a hozzá mellékelt szervizlap nem volt túl bőbeszédű. Az egyes komponensek megnevezése mellé írt OK megjegyzésen kívül, semmi egyebet nem tartalmazott. Gondolkodtunk, hogy vajon kipróbálták a gépet vagy csak rádugták valami számítógépre, ami azt mondta, hogy minden rendben?

A szervizből visszaérkezés után a Phantom továbbra is produkálta a fent leírt problémát. Teljesen tanácstalanok voltunk. A gyártó szakszervize szerint a gép minden rendszere rendben van, de a repülés továbbra is instabil.

Nagyon sokat gondolkodtunk, többször újrakalibráltuk a gépet és különböző helyszíneken végeztünk vele tesztrepülést.

Végül észrevettük, hogy a Phantom légcsavarjai egy kicsit eltérnek a gyári légcsavaroktól. Ez a kis eltérés okozta a hibát. A gép gazdája valahonnan az internetről rendelt légcsavarokat a Phantomhoz és visszaemlékezése szerint, tényleg azóta instabil a gép.

A légcsavarokat gyárira cserélve azonnal megszűnt minden probléma a Phantommal.

Laikusok számára talán hihetetlen, de a szemre szinte teljesen megegyező légcsavarok között valójában olyan eltérések voltak, hogy azok komoly hatást gyakoroltak a Phantom működésére.