guyglodis learningwarereviews humanscaleseating Cheap NFL Jerseys Cheap Jerseys Wholesale NFL Jerseys arizonacardinalsjerseyspop cheapjerseysbands.com cheapjerseyslan.com cheapjerseysband.com cheapjerseysgest.com cheapjerseysgests.com cheapnfljerseysbands.com cheapnfljerseyslan.com cheapnfljerseysband.com cheapnfljerseysgest.com cheapnfljerseysgests.com wholesalenfljerseysbands.com wholesalenfljerseyslan.com wholesalenfljerseysband.com wholesalenfljerseysgest.com wholesalenfljerseysgests.com wholesalejerseysbands.com wholesalejerseyslan.com wholesalejerseysband.com wholesalejerseysgest.com wholesalejerseysgests.com atlantafalconsjerseyspop baltimoreravensjerseyspop buffalobillsjerseyspop carolinapanthersjerseyspop chicagobearsjerseyspop cincinnatibengalsjerseyspop clevelandbrownsjerseyspop dallascowboysjerseyspop denverbroncosjerseyspop detroitlionsjerseyspop greenbaypackersjerseyspop houstontexansjerseyspop indianapoliscoltsjerseyspop jacksonvillejaguarsjerseyspop kansascitychiefsjerseyspop miamidolphinsjerseyspop minnesotavikingsjerseyspop newenglandpatriotsjerseyspop neworleanssaintsjerseyspop newyorkgiantsjerseyspop newyorkjetsjerseyspop oaklandraidersjerseyspop philadelphiaeaglesjerseyspop pittsburghsteelersjerseyspop sandiegochargersjerseyspop sanfrancisco49ersjerseyspop seattleseahawksjerseyspop losangelesramsjerseyspop tampabaybuccaneersjerseyspop tennesseetitansjerseyspop washingtonredskinsjerseyspop

Szédelgő Phantom

Egy DJI Phantom drón tulajdonosa találkozhat olyan jelenséggel, hogy a Phantom nem lebeg szépen egy helyben, hanem szédeleg a levegőben, mintha egy kicsit beütötte volna a fejét vagy napszúrása lenne.

DJI Phantom 2 Vision plus

DJI Phantom 2 Vision plus multikopter.

Van aki nem is foglalkozik ezzel a problémával és lazán repül a géppel, de ha videózni vagy fotózni szeretnénk, akkor elég zavaró lehet a jelenség. A kellemetlenség mellet gond is lehet belőle, ezért érdemes komolyan venni.

A problémát egy roppant egyszerű dolog okozza, mégpedig  a gépbe épített iránytű nem megfelelő kalibrálása.

A gyári használati útmutató leírása alapján a Phantom iránytűjét minden új repülési helyszínen kalibrálni kell és csak a kalibrálás után javasolt a repülés a géppel.

A kalibrálás elvégzése maximum 1 percig tart, ezért valóban érdemes mindig elvégezni. Fontos, hogy a kalibrálást olyan helyen végezzük, ahol nincs a közelben erős mágneses tér, nagy fémszerkezet vagy magasfeszültségű villamos vezeték.

Saját tapasztalat, hogy egyik alkalommal egy nagy betonozott felületről akartunk felszállni. A Phamtom iránytű hibát jelzett és mi próbáltuk kalibrálni, de sehogyan se sikerült. Hosszas szenvedés után jöttünk rá, hogy a betonba valószínűleg betonvas lett telepítve és ez a fémszerkezet megbolondítja az iránytűt. Elvittük a Phantomot a beton felületről és azonnal sikeresen kalibrálható volt az iránytűje.

A kalibrálás megkezdéséhez kapcsoljuk be a távirányítót és a Phantomot is. Ezután a távirányító jobb felső részén található S1 kapcsolót kapcsoljuk gyorsan 6-10-szer a legfelső és a legalsó állás között. A Phantom hátsó motorjai alatt lévő LED-ek sárgán világítanak. Ekkor megkezdhetjük a vízszintes kalibrálást. Fogjuk kezünkbe a Phantomot és forogjunk vele körbe 360 fokot, amíg a LED-ek zöld színre váltanak. Ekkor forgassuk úgy a Phantomot, hogy az eleje a talaj felé nézzen és így is forogjunk körbe vele 360 fokot. Amikor a LED-ek normál villogásra váltanak, akkor készen van a kalibrálás.

Iránytű kalibrálás

Iránytű kalibrálás

Amennyiben a LED-ek pirosan-sárgán villognak, akkor nem sikerült a kalibrálás és kezdjük újra az eljárást.

Ez a kalibrálás nem tűnik fontos dolognak, mert enélkül is általában egész jól repül a Phantom. Azonban jó kalibrálás nélkül meglepő dolgokat tapasztalhatunk repülés közben.

Én minden felhasználónak nyomatékosan ajánlom a drón iránytűjének rendszeres kalibrálását. Egy ilyen géppel repülni nagyon veszélyes lehet, ha felelőtlenül kezeljük. Az iránytű kalibrálás hiánya a gép repülésvezérlőjének hibás működéséhez vezet, amiből könnyen lehet baleset.