Kardiológiai vizsgálati csomag - Medicover Kórház és Klinika

Állapotfelmérés szívhangok, Szívzűrök mamánál, babánál – Kardiológiai vizsgálatok a 9 hónap alatt

Tartalom

  Milyen vizsgálatokat tartalmaz a Kardiológia Start csomag?

  állapotfelmérés szívhangok A 10 legjobb élelmiszer a szív egészségére

  Kardiológiai szakorvosi vizsgálat A kardiológiai vizsgálat a kórelőzmény anamnézis felvételével kezdődik. A szakorvos kikérdezi a pácienst korábbi betegségekről, műtétekről, a családban előfordult betegségekről, valamint panaszairól. Ezután fizikai vizsgálat következik, melynek során elsőként felméri a szívpanaszokra utaló, látható jelek meglétét.

  állapotfelmérés szívhangok edzésprogram a szív egészségéért

  Megnézi, hogy fennáll-e légszomj, a bőr és a körmök kékes elszíneződése jelentkezik-e bizonyos területeken, valamint megfigyelhető-e ödéma a páciens lábszárain. Ezt követően ellenőrzi a beteg pulzusát, megméri a vérnyomását.

  Végül a mellkas kopogtatásával ellenőrzi a szív méretét és elhelyezkedését, majd sztetoszkóppal meghallgatja a szív működése közben keletkező szívhangokat. Az EKG-görbét a készülék papíron vagy monitoron jeleníti meg. A szív izomzata minden dobbanásnál összehúzódik és elektromos jeleket bocsát ki. Ezek a jelek a test adott pontjaira helyezett elektródákkal pontosan felfoghatók.

  állapotfelmérés szívhangok magas vérnyomás betegségem van

  A vizsgálat során kirajzolódó EKG-görbe elektrokardiogram alakja, kiugrásai vagy épp ellaposodásai alapján következtet a kardiológus szakorvos bizonyos betegségek meglétére. A vizsgálat nem jár fájdalommal és nincsenek mellékhatásai.

  állapotfelmérés szívhangok magas vérnyomásban halt meg

  Szívultrahang A szívultrahang olyan képalkotó eljárás, melynek során mozgóképet nyernek a szív működéséről. Célja a szív- és a nagy erek anatómiájának vizsgálata, a négy szívkamra működésének megfigyelése, a véráramlási paraméterek nagy pontosságú meghatározása, szívizom elváltozások, billentyű betegségek, szívburok folyadék, szövetszaporulat illetve a sövényhiány detektálása.

  A szívultrahanggal a lezajlott infarktus utáni hegesedések, az izom mozgásának zavarai, billentyűbetegségek, a állapotfelmérés szívhangok közti kóros irányú véráramlás, a szívburokban felgyülemlett folyadék vagy a szív üregeiben kialakult vérrög is kimutatható.

  Köszönjük, hogy a Czeizel Intézetet választotta az Ön által igényelt vizsgálat elvégzéséhez. Intézetünk legfőbb célja, hogy vizsgálatainkat a legmagasabb szakmai színvonalon végezzük. Ehhez szükség van az Ön együttműködésére, amelyhez kérjük az alábbiak betartását.

  Az ultrahang állapotfelmérés szívhangok fájdalommentes képalkotó eljárás, melynek nincs káros mellékhatása az emberi szervezetre. A Kardiológia Start csomag ára kedvezményesen:

  Bár kétségkívül csodálatos arra gondolni, hogy a kilenc hónap alatt egyszerre dobban anya és magzat szíve, a valóságban azonban ez nincs így — a pocaklakó szívdobbanása jóval szaporább, mint az édesanyáé.