Phantom 2 talp

A DJI Phantom 2 kopterek gyárilag egy fehér színű, műanyag talppal vannak szerelve. Amikor erre drónra valaki egy kamerát szerel vagy a kamerát egy stabilizáló gimballal szereli fel a gépre, akkor előfordulhat, hogy leszállásnál a kamera leér a talajra.

Ilyenkor a kamera vagy a tartója meg is sérülhet.

Egy kreatívabb felhasználó azonnal elkezd gondolkodni a talp magasításán. Valószínűleg ezzel a problémával már elég sokan találkoztak, ezért több gyártó kínálatában is megjelentek a különböző magasított talpak. A talpak 4-4 csavarral vannak rögzítve a drón testének alsó részéhez.

DJI Phantom 2 magasított fehér talp.
DJI Phantom 2 magasított fehér talp.

Talán a legegyszerűbb a gyárihoz nagyon hasonlító, de kb. 3 cm-el magasított fehér színű talp felszerelése. Ez a kiegészítő egy kicsit szélesebben érintkezik a talajjal, mint a gyári talp, de ez még hasznos is lehet, mert egy problémásabb leszállásnál nehezebben billen fel a Phantom.

DJI Phantom 2 carbon talp.
DJI Phantom 2 carbon talp.

Másik jó megoldás, amit ugyancsak kipróbáltam, a karbon csövekből összeállítható talp. Ennek több változatával is találkoztam már. Mindenképpen olyat érdemes választani, ami több ponton rögzíthető a drón testéhez. Sajnos láttam már olyat is, ami csak két csavarral volt rögzíthető. Nem is maradt a helyén túl sokáig.

Valamilyen magasított talpat felszerelve, már viszonylagos biztonságban lesz a kamera a DJI Phantom 2 alján.