Phantom 2 GPS tuning

Phantom 2 GPS tuning

A DJI Phantom kopterek biztonságos repítéséhez nagyon fontos, hogy felszállás előtt a modell rögzítse a start pontot. Ehhez szükséges, hogy a modell minimum 6 műholdat lásson biztosan.

Gyakran előfordul, hogy a Phantom hosszú perceken keresztül keresi a műholdakat. Felhős időben vagy olyan helyen, ahol valami magasabb objektum kitakarja a horizontot, előfordulhat, hogy 15-20 perc alatt sem talál a gép 6 műholdat.

Erre a problémára lehet megoldás a Phantom belső részére, a szabályzók fölé ragasztott alumínium szalag. Barkács áruházakban vásárolható öntapadós alu szalaggal könnyedén megoldható ez a kis átalakítás.

Phantom 2 gps tuning alumínium szalag.
Phantom 2 gps tuning alumínium szalag.

A szalag beragasztásához szét kell szerelnünk a Phantomot. Ez a géptest alsó részén lévő csavarok kitekerésével kezdhetjük meg. Mielőtt elkezdjük a szétszerelést vegyük ki az akkut a Phantomból.

Phantom 2 gps tuning - szétszerelés.
Phantom 2 gps tuning – szétszerelés.

A képen piros körrel jelölt csavarokat, a Phantom csomagjában található csavarhúzóval tudjuk kitekerni. A sárga nyíllal jelöt csavarok kitekeréséhez 2mm-es imbuszkulcsra lesz szükség.

A csavarok eltávolítása után vegyük le az irányjelző matricákat, mert ezek is akadályozzák a szétszedést. Ezután állítsuk talpára a modellt és leemelhetjük a test felső részét. Akinek kényelmesebb az kihúzhatja a felső rész kábelének csatlakozóját, de akinek gondot okozhat, hogy hova kell visszadugni, az inkább ne húzza ki.

Phantom 2 tuning ragasztás
Phantom 2 tuning ragasztás

 A géptest felső részének közepén egy szürke színű szivacsos anyag takarja a Phantom GPS vevőjét. A jobb vétel elérésére ezt és a szabályzók feletti rész érdemes kitakarni az alumínium szalaggal.

Phantom 2 tuning ragasztás  Phantom 2 gps tuning ragasztás

Ezután tegyük vissza a felső rész a Phantomra, ha kihúztuk a csatlakozókat, akkor azokat előbb dugjuk vissza. Fordítsuk meg a Phantomot és tekerjük vissza a rögzítő csavarokat a helyükre.

Ezzel el is készültük és használhatjuk a modellt. Tapasztalni fogjuk, hogy sokkal gyorsabban találja meg a biztonságos repüléshez szükséges minimum 6 műholdat.

Frissítés!! 2014 december 01.

A legújabb Phantom 2 Vision + változatokban már gyárilag megnövelték a gps vevő árnyékolását.

A legújabb gps árnyékolás a DJI Phantom 2 Vision + gépeken.
A legújabb gps árnyékolás a DJI Phantom 2 Vision + gépeken.

Ezzel megoldották a jobb gps vételt. Ezért a 2014 november közepe után gyártott DJI Phantom 2 Vision + drónokon már nincs értelme tovább árnyékolni a gps vevőt.