Phantom 2 Vision hatótávolság növelés

A DJI Phantom 2 Vision drónok gyárilag beállított távirányító hatótávolsága kb. 300 méter. Ez a távolság bizonyos esetekben kicsit kevésnek tűnhet repülés közben. Szerencsére egész könnyen megnövelhetjük a távirányító hatótávolságát.

A Phantom használati útmutatójában leírja a gyártó a hatótávolság növelésének módját. mellette természetesen felhívják a figyelmet arra, hogy ez a beállítás nem minden területen engedélyezett.

1. A berendezés a CE előírások szerint egy, nyílt terepen lévő, körülbelül 300 m-es effektív hatótávolsággal rendelkezik. Vegye figyelembe, és minden esetben gondolkodjon el a repülés folyamán a véghezvitt beállításáról, mivel a PHANTOM 2 VISION túl nagy távolságnál az üzembiztonságot (az automatikus leszállást vagy a hazatérési eljárást) megindítja.
2. A berendezés az FCC előírás szerint egy, nyílt terepen lévő, körülbelül 500 m-es effektív hatótávolsággal rendelkezik. Vegye figyelembe, és minden esetben gondolkodjon el a repülés folyamán a véghezvitt beállításáról, mivel a PHANTOM 2 VISION túl nagy távolságnál az üzembiztonságot (az automatikus leszállást vagy a hazatérési eljárást) megindítja.
3. Kérem, hogy mindenkor tartsa be az Önnél érvényes szabályokat és törvényeket.

A távirányító hátsó részén található csavar átállításával kapcsolhatjuk át a készüléket a CE és az FCC beálltás között.

Phantom 2 Vision távirányító CE FCC átállítás.
Phantom 2 Vision távirányító CE FCC átállítás.

A használati útmutató leírása alapján FCC beállítással kb. 500 méter lesz a rendszer hatótávolsága. Ez a hatótávolság általános használat estén már elegendő lehet mindenkinek.

Ugyan ez az állítási lehetőség a a DJI Phantom 2 Vision+ drónoknál is működik.