Racing drón

Jellemzően kis méretű, de igen mozgékony és gyors repülésre alkalmas kopterek.

Legjellemzőbb méreteik a 250-270 -es kategória. Ez az átlósan elhelyezett motorok tengelyei között lévő távolságot jelenti.

Racing drón

A racing drón-okat leggyakrabban FPV repülésre használják. A gépbe beépített kamera képét egy jel lesugárzóval egy FPV szemüvegen vagy egy monitoron jelentik meg és a gépet ezen kép alapján irányítják. Az ilyen irányatás hasonló élményt jelenthet, mintha benne ülnénk  gépben.

Egy racing drón valamilyen szénszálas, viszonylag merev vázra épül. Jellemzően egy olcsó, szabad forráskódú szoftverrel ellátott központi vezérlő segít a gép stabilizálásában. Jellemzően 3 vagy 4 cellás LiPo akkuról üzemel.

Racing drón

A racing drónok egyik komoly képviselője a Robocat 270 FPV racing kopter, ami komplett csomagban és építőkészletben is kapható.

A komplett csomag az akkun és a monitoron kívül mindent tartalmaz.

Az építőkészletben csak a gép vázszerkezetét kapjuk meg és azt is darabokban. Az egész koptert magunknak kell összeszerelnünk és külön be kell hozzá szerezni az elektronikát. Ennek előnye, hogy mindent a saját ízlésünk szerint válogathatunk össze.

Racing drón

 A racing drón-okkal az egész világon rendeznek versenyeket. Az első komoly pénzdíjas versenyt 2016 március 11-12-én rendezték Dubaiban.

Magyarországon már 2015 óta rendeznek racing drón versenyeket. 2016-ban igen komoly szintre emelkedett a versenyzés. Ebben az évben már több, mint 6 verseny megrendezése várható.