droncenter.hu | droncenter.hu - Együtt a specialisták

Szájhigiénia szívbetegség

Tartalom

  A szívbetegségek és a szájhigiénia között összefüggés van! Utoljára frissítve: Egyre több testi nyavalyáról derül ki, hogy a fogak állapotának köze lehet hozzá. Az Európai Parodontológiai Szövetség EFP összegzése szerint az ínygyulladás például kapcsolatba hozható a cukorbetegséggel, szív- és érrendszeri megbetegedésekkel, koraszülésselterhességi mérgezéssel, ízületi gyulladással, elhízással, krónikus vesebetegséggel és bizonyos daganatos megbetegedésekkel.

  magas vérnyomás fokú fotó lehet-e enni szójaszószt hipertóniával

  Az elhanyagolt, baktériumokkal teli szájüreg így tehát nemcsak a fogakra, az szájhigiénia szívbetegség nézve ártalmas, hanem a szervezet számos szervére is. Nézzük például a szívet.

  magas vérnyomás esetén a fogyatékosságok egy csoportját lefektetik magas vérnyomás és kockázatok és fokok

  Egy nemrég készült új-zélandi tanulmány kiderítette, hogy a szájüregi baktériumok bekerülhetnek a véráramba, és az immunrendszer erre fehérvérsejt-támadással reagál. Ám a fehérvérsejtek a baktériumokhoz tapadva lerakódnak az érfalon, így az érszűkületre hajlamos emberekben növeli a trombózis, agyvérzés és infarktus veszélyét.

  Tegye a szívére a kezét, és fogadja meg, hogy ügyelni fog a gondos fogápolásra! Napi pár percet vesz csak igénybe, és a tiszta, jól ápolt fogsor rengeteg problémát tarthat távol.

  magas vérnyomás mi ez képek magas vérnyomás és vas